Hozzávalók:
3 dkg parmezán (reszelt is jó)
1 kisebb fokhagyma
4 közepes méretű bazsalikom levél
4 dkg pirított héjas, sós mandula
1 tojás
A felsorolt első 6 hozzávalót aprítóba teszem és durvára őrlöm. Majd hozzáütöm a tojást és az olíva olajat is. Szilikonos papírlapok között egy gáztepsibe kinyújtom a tésztát kb. 3-4 mm-esre.
A tetejére ez kerül:
5 dkg kesudió
2 dkg parmezán (reszelt is jó)
Ezeket durvára őrlöm, tényleg, csak épphogy és megszórom a kinyújtott tésztát vele. Egy nyújtófával aztán belesimítom és előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt (nekem most bekrepált a légkeverés, ezért alsó felső sütéssel nyomtam) megsütöm. Pizzavágóval/késsel/derelyeszaggatóval/sniccerrel/séfkéssel/kisbaltával/Hatorihansoval felszelem és hagyom kihűlni. Napszaktól függően ízesítetlen zöldteával, fehér borral, pohár sörrel kitűnő sós nass, kréker (ezt a szót nagyon szerettem volna használni és juppié most összejött). Kívánok jó ropogtatást, magporszívózást a szőnyegből!
Babiczky-Pfliegel Dóra receptje
Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu/ weboldalon olvashatod.