Hozzávalók:


5 dkg aszalt paradicsom

10 dkg kesudió

3 dkg parmezán (reszelt is jó)

1 kisebb fokhagyma

4 közepes méretű bazsalikom levél

4 dkg pirított héjas, sós mandula

1 tojás

0.5 dl extra szűz olívaolaj


A felsorolt első 6 hozzávalót aprítóba teszem és durvára őrlöm. Majd hozzáütöm a tojást és az olíva olajat is. Szilikonos papírlapok között egy gáztepsibe kinyújtom a tésztát kb. 3-4 mm-esre.


A tetejére ez kerül:


5 dkg kesudió

2 dkg parmezán (reszelt is jó)

3 dkg napraforgómag, hántolt



Ezeket durvára őrlöm, tényleg, csak épphogy és megszórom a kinyújtott tésztát vele. Egy nyújtófával aztán belesimítom és előmelegített sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt (nekem most bekrepált a légkeverés, ezért alsó felső sütéssel nyomtam) megsütöm. Pizzavágóval/késsel/derelyeszaggatóval/sniccerrel/séfkéssel/kisbaltával/Hatorihansoval felszelem és hagyom kihűlni. Napszaktól függően ízesítetlen zöldteával, fehér borral, pohár sörrel kitűnő sós nass, kréker (ezt a szót nagyon szerettem volna használni és juppié most összejött). Kívánok jó ropogtatást, magporszívózást a szőnyegből!



Babiczky-Pfliegel Dóra receptje

Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu/ weboldalon olvashatod.