Miért jó?
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő. A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
Összetevők:
mandulabél, növényi olaj, konyhasó
Allergének:
A termék földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Tápanyagok 100 g termékben:
Energia: 2435 kJ/590 kcal
Zsír: 52,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,5 g
Szénhidrát: 3,4 g
- amelyből cukrok: 3,4 g
Fehérje: 20,7 g
Só: 1 g
Magnézium: 274 mg 73% NRV*
Vas: 3,4 mg 24% NRV*
Réz: 1,03 mg 103% NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referenciaérték felnőttek számára.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Minőségét megőrzi (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.
Gyártó:
Gilan Trading Kft.