Az mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a paradicsom nagyon egészséges. Az aszalt paradicsom az ínyencek és az olasz konyha nagy kedvence. Telis tele van A-,B-,C- és E vitaminnal, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket is, ám az nem mindenki számára egyértelmű, hogy szárított formában is nagyon érdekes és értékes, nem csupán az ínyencek vagy az egészséges táplálkozás hívei számára.
Összetevők:
paradicsom, só, tartósítószer: dinátrium - diszulfit.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia: 1427 / 341 kJ/kcal
Zsír 3 g
- amiből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát 56 g
- amelyből cukor 38 g
Élelmi rost 12 g
Fehérje 14 g
Só 0,2 g
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Felhasználási javaslat:
A szárított formája nagyszerűen alkalmazható fűszerként, szószokhoz, spagettikhez és természetesen pizzákhoz.
Használhatjuk salátákba keverve, pizza feltétként, vagy akár ízesíthetjük vele a házilag készített kenyereket, mivel az eljárást követően a víztartalma 20-22%-ra csökken, ami által még intenzívebbé válik az íze, mint a nyers változatáé.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július