Az én verzióm glutén-, tej- és tojásmentes lett.

Hozzávalók:

1/2 kisebb fej káposzta, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. lenmagliszt -NEM zsírtalanított
5 ek. víz
100 g kölesliszt
50 g hajdinaliszt
110 g barna rizsliszt
1 kk. só
bőséges adag frissen őrölt bors
1 tk. foszfátmentes sütőpor
100 g langyos víz
szükség esetén néhány ek. rizstej

A káposztát megpároltam – pirítottam az extra szűz olívaolajon.

A lenmaglisztet elkevertem a vízzel és 10-15 percig állni hagytam, amíg zselés állagot öltött.

Egy tálban alaposan összekevertem a száraz hozzávalókat: a köleslisztet, a hajdinalisztet és a barna rizslisztet. Sóztam, borsoztam, a sütőport is elkevertem a lisztekben.

A langyos vizet eldolgoztam az olívaolajjal és lenmaglisztes zselével, majd összekevertem a száraz hozzávalókkal.

Kevés rizstejjel addig lazítottam, amíg sűrű palacsintatészta állagú masszát kaptam.

12 muffin kapszliba osztottam szét a masszát, majd előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg megpirult a teteje.

Nagyon-nagyon finom, köszi az ötletet, Nóri! :)


Judit további receptjeit az  azvagyamitmegteszel.hu oldalon olvashatod.