A hajdinaliszt nem alkalmas puha belű, magas kenyerek sütéséhez, tekintve alacsony sikértartalmát. Más gabonafélékhez képest igen magas ásványianyagokat tartalmaz.
Magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gabonaféle. A hajdina őrlésével készült hajdinaliszt antioxidáns-tartalma magas, továbbá kiváló magnéziumforrás is.
Alacsony sikértartalma miatt nem süthető belőle magas, puha belű kenyér, mint például a búzalisztből, felhasználhatjuk azonban palacsinták, tészták, lepények készítéséhez, hozzáadhatjuk továbbá joghurthoz is.
A magnézium jelentős szereppel bír a megfelelő foszfor-, kálium-, kálcium-, és nátriumegyensúly fenntartásához, ezen kívül létfontosságú enzimek hasznosulásához járul hozzá.
További jótékony hatásai lehetnek:
Összetevők:
hajdina
Allergének:
Nyomokban glutén, szezám
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1430 kJ (339 kcal)
Zsír 1,8 g
- amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 65,5 g
- amelyből cukrok 0,2 g
Fehérje 8,2 g
Só 0,03 g
Felhasználási javaslat:
Felhasználható palacsinta, kenyér, lepény készítéséhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)