Gyerekkoromban Édesanyám sokszor főzött kukoricalevest. Az eredeti, pofonegyszerű receptet egy kis curryporral dobta fel. Én rizstejjel szoktam készíteni.


Hozzávalók:

1 nagy bögre kukorica (lehet fagyasztott, vagy konzerv)

1 csapott evőkanál liszt (elhagyható)

1 csapott teáskanál curry fűszerkeverék

2 dl víz

2 dl tej/ növényi tej

olaj



Elkészítés:

A kevés olajon vagy vajon megpirítjuk a lisztet és a curryport, felengedjük a vízzel és a tejjel.

Beletesszük a kukoricát, és felforraljuk. Ezután csak sózni kell. Ha kicsit lehűlt, botmixerrel pürésítjük, de csak annyira, hogy még darabos maradjon.  Pürésítés nélkül is finom.


Tipp: Egy kis csípős szósszal egy új szintre lehet emelni az ízélményt!