Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

180 g zabpehely, apró szemű (122,58 g CH)

50 ml tej (2 g CH)

75 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (TBL-300) (47,92 g CH)

75 g zabpehelyliszt (51,07 g CH)

5 g sütőpor

0.5 tk. fahéj, őrölt

0.25 tk. szerecsendió, őrölt

200 g margarin

140 g xilit (nyírfacukor) (84 g CH)

1 csipet só

1 tk. vanília aroma

1 tojás

70 g kókuszreszelék

100 g mazsola (65 g CH) / 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)

100 g dió, durvára vágva


Elkészítése:

Először a tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a zabpehelyre, hogy egy kicsit megszívja magát és félre tesszük.

Egy másik tálkában összekeverjük a liszteket, a fűszereket és a sütőport, majd ezt is magunk mellé készítjük.

A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd, ha már nem meleg, a tojást is. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd beleforgatjuk a mazsolát és a diót is és két órára hűtőbe tesszük.

Kb. diónyi gombócokat formázunk, és kekszekké lapítva sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket. Nem fognak megpirulni, ne is várjuk, a tepsin hagyjuk kihűlni.

Az egész adag mazsolával elkészítve 372,57 g CH-t tartalmaz. Nekem 29 kekszem lett, így egy darabban 12,84 g CH van, ha étcsokit használunk, akkor 11,7 g.


Forrás: Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu weboldalon olvashatod.