A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható. A zab pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt. A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az zabpelyhet.
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.
Összetevők:
100% Zab
Tápérték 100 g termékben:
Energia 1524 kJ / 364 kcal
Zsír 7 g
Szénhidrát 68,1 g
Fehérje 13 g
Felhasználás:
Sós vízben főzve köretnek alkalmas; mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek. Elkészítése: 1-2 perces főzéssel.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Németország, Szlovákia