Hozzávalók:
20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
10 dkg mandula, durvára vágva
10 dkg fehércsokoládé, cukormentes
5 dkg vaj, vagy vaj jellegű margarin
1 evőkanál instant kávé, cukrozatlan
1 evőkanál 1:4 édesítő (attól függ mennyire édesen szeretjük)
2 tojás
Elkészítése:
A tojásokat az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat a vanília kivonatot és az instant kávét. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztkeveréket, végül a durvára vágott fehér csokit és a mandulát.
Tésztát gyúrunk belőle, ha kicsit száraznak találjuk tegyünk hozzá egy kis tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta, amiből két hosszúkás rudat formázunk, amiket kissé lelapítunk. 170 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kivesszük a sütőből és 30 percet pihentetjük, majd átlósan 1 cm-es széles szeleteket vágunk belőle, amiket visszateszünk a tepsire és még kb. 7-10 percig sütünk 150 C fokon. Így lesz igazán ropogós ez a fajta keksz. Dobozban tárolva sokáig eláll.