Hozzávalók:
8 db egész szárított chili
1 kanál repceolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított oregánó
só
1.
A chiliket felteszem egy liter vízzel egy közepes fazékba
forralni, részben lefedem. Ha felforrt, csökkentem a lángot és 30 percig
gyöngyöztetem, amíg meg nem puhulnak a chilik.
2.
Egy öntöttvas edényben felmelegítek olajat és a fokhagymát, majd
15 perc alatt alacsony lángon arany barnára sütöm.
3.
Egy perforált kanállal kiveszem a chiliket a vízből, aminek a
nagy részét kiöntöm, de megtartok kb. 2 decit.
4.
Kihúzom a szárukat és kidobom, majd a chiliket a fokhagymával együtt turmixgépbe teszem a maradék főzővízzel és pürésítem.
5.
Elmorzsolom és hozzáadom az oregánót és némi sót, és kész is.
Kis csatos üvegben jól
eláll a hűtőben.