Hozzávalók:

8 db egész szárított chili
1 kanál repceolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított oregánó

 Elkészítése:

1.     A chiliket felteszem egy liter vízzel egy közepes fazékba forralni, részben lefedem. Ha felforrt, csökkentem a lángot és 30 percig gyöngyöztetem, amíg meg nem puhulnak a chilik.

2.     Egy öntöttvas edényben felmelegítek olajat és a fokhagymát, majd 15 perc alatt alacsony lángon arany barnára sütöm.

3.     Egy perforált kanállal kiveszem a chiliket a vízből, aminek a nagy részét kiöntöm, de megtartok kb. 2 decit.

4.     Kihúzom a szárukat és kidobom, majd a chiliket a fokhagymával együtt turmixgépbe teszem a maradék főzővízzel és pürésítem.

5.     Elmorzsolom és hozzáadom az oregánót és némi sót, és kész is.

Kis csatos üvegben jól eláll a hűtőben.