A hozzávalók listája is csak egy ajánlás, nagyjából bármilyen a konyhán megtalálható zöldségből elkészíthető egy bizonyos határon belül.
Mindennel együtt egy óra alatt készen vagyunk, ha kihűlt, akkor zacskókba adagolom, majd kiterítve lefagyasztom, hogy később minél kevesebb helyet foglaljon a fagyasztóban. A legcélszerűbb literenként lefagyasztani simítózáras zacskóban és így tárolni.
Hozzávalók:
2 ek. olaj
1 nagy fej hagyma
2 szár angol zeller
2 nagy sárgarépa
1 csomag újhagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 ág friss kakukkfű
2 db babérlevél
1 ek. tengeri só
Egy széles lábast felmelegítek, majd olajat öntök bele. A zöldségeket megpucolom, majd durvára vágom, minden zöldséget ugyanakkorára lehetőleg.
Mindent egyszerre pirítani kezdek, nagyjából 5-1O perc alatt megpárolom a zöldségeket, sózom, majd felöntöm vízzel, felforralom.
Közepes lángon 3O percig főzőm, majd 1O percig állni hagyom, leszűröm.