- 2 – 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagy fej lila hagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 nagyobb sárgarépa, reszelve
- darabka zeller, reszelve
- 150 g vörös lencse
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó
- 1/2 tk. szárított kakukkfű
- 1/2 tk. szárított majoránna
- 400 g bio hámozott, felezett paradicsom
- Soba tészta a tálaláshoz
Az olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldségeket.
Ezután került bele a vörös lencse. Sóztam, borsoztam, fűszereztem. Annyi vizet öntöttem alá, ami kb. félig ellepi, majd hozzáadtam a paradicsomot is.
Addig főztem, amíg a lencse teljesen megpuhult. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Soba tésztával tálaltam. 4 – 6 adag lesz belőle
Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu, weboldalon olvashatjátok.