Hozzávalók:
4 db sárgarépa
3 szál angol zeller
2 db póréhagyma fehér része
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 gerezd barna csiperke
100 g vaj
80 g liszt
100 g dijoni mustár
1 csomag leveles tészta
2 liter csirke alaplé
Elkészítés:
1. A tyúkcombokat a vöröshagymával, egy szál répával felforralom, majd puhára főzöm.
2. A húst leszedem a csontról, a levet leszűröm.
3. A vajat habzásig melegítem, majd hozzáadom a szeletelt
póréhagymát és a finomra vágott fokhagymát, majd közepesen erős lángon szín
nélkülire párolom.
4. Felvágom a répát és az angol zellert, majd a póréhoz adom,
kicsit magasabb lángon tovább párolom.
5. Megszórom a liszttel és elkeverem, sózom.
6. Felforralom a tyúk főzőlevét és a zöldségekre öntöm, felforralom.
7. A gombákat negyedekbe vágom, majd forró serpenyőben
megpirítom, sózom, borsozom és a többi zöldséghez adom.
8. Hozzákeverem a tyúkcombot, a mustárt, sózom, majd egy
tepsibe szedem.
9. A leveles tésztát kinyújtom és a tepsi tetejére terítem.
10. 210 fokon 15-20 percig sütöm.
A csirke alaplé receptje itt olvasható.