A sárgabarackot a gyümölcsök királynőjének is tekintik, ami köszönhető kiemelkedő vitamin- és ásványianyag tartalmának, mivel a rostban gazdag gyümölcsben rengetek A-,C és B-vitamin rejlik. Rendszeres fogyasztásával nem csupán az immunrendszerünknek teszünk jót, hanem bőrünkkel is egyaránt. Csökkenthetjük vele a magas vérnyomást vagy a szívbetegségek kialakulását, ráadásul ruhánk méretét sem növeli, mert nincs benne koleszterin, kevés az energiaértéke, így bátran élvezhetjük mézédes ízét. Mindemellett jótékony hatással van a salakanyagok és méreganyagok kitisztításában. Magas vitamintartalma mellet található benne továbbá kalcium, foszfor, nátrium és kálium, mely szervezetünk napi szükségletét bőven tudja fedezni.
A sárgabarack az aszalt gyümölcsök közül az egyik legkedveltebb gyümölcs. Magas vitamintartalmát az aszalást követően sem veszíti el és íze is intenzívebbé válik a víztartalmának csökkenésével. A kimagozott, hámozott aszalt sárgabarack kiváló hozzávaló húsok töltelékeként vagy akár süteményekbe keverve, de magában is egészséges és finom nassolnivaló.
Összetevők:
sárgabarack, tartósítószer: kén-dioxid.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal) 1232 / 294
Zsír 0,5g
- ebből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát 63 g
- amelyből cukor 30 g
Élelmi rost 8,9 g
Fehérje 3,1 g
Só 0,01 g
*A tápérték táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Kiszerelés: 100 g
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július