1 ek. extra szűz olívaolajNálam a folyamatos fotózás miatt mindig vannak ilyen-olyan kis maradékok, tehát ebben is azokat próbáltam felhasználni.
Így került bele főtt és nyers cékla vegyesen, illetve egy szép sörretek is. Az egyszerűség kedvéért nyugodtan lehet csak főtt, vagy csak nyers céklából készíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db kisebb fej nyers cékla, hámozva, durvára reszelve
1 db közepes fej cékla főzve vagy sütve, felkockázva
1 db sörretek
1 ek. ecetes torma
1 ek. Totu krém extra
1 ek. balzsamecet (vagy citromlé)
1 ek. extra szűz olívaolaj
ek. só
1 kis marék lila retek csíra
A zöldségeket tálba tesszük. A tormát, a Totu krém extrát kikeverjük egy pici vízzel, balzsamecettel, olajjal és pici sóval.
Ráöntjük a salátára, összekeverjük és a csírával megszórva (vagy anélkül) tálaljuk.
http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu, ahol további hasonló recepteket is találsz.