Azért választottuk Viktória kenyerét, mert reform összetevőket választott és szezonális alapanyagokból dolgozott, lenyűgöző mintájú kenyeret sütött, emellett a nevezett fénykép is csodaszép!


Hozzávalók:


40 dkg tönköly búzaliszt, fehér TBL-70

10 dkg tökmagliszt

3.5 dl víz

2 tk. só

4 bő evőkanál aktív kovász vízben oldva

3 ek. tökmagolaj


Elkészítése:


A lisztekhez egy nagy tálban hozzáadom a vizet és elkeverem, hogy ne maradjon száraz liszt. Hozzáadom a sót, olajat és a kovászt.

Az összekevert tésztát simára dagasztom.

Ezután 25-30 percenként háromszor hajtogatom (kissé kinyújtom, és a négy sarkát a közepe felé hajtogatom, majd az aljával felfele fordítom).

Formázom, szakajtóba teszem, és 12-13 órát kelesztem 7 Celsius fokon.

Előmelegítem a sütőt. Gőzben sütöm a kenyeret 250 Celsius fokon 15 percig.

Majd további 40-45 percig sütöm 200-220 Celsius fokon.



A kovász készítéséről ITT olvashatsz.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!