Azért választottuk Viktória kenyerét, mert reform összetevőket választott és szezonális alapanyagokból dolgozott, lenyűgöző mintájú kenyeret sütött, emellett a nevezett fénykép is csodaszép!
Hozzávalók:
40 dkg tönköly búzaliszt, fehér TBL-70
3.5 dl víz
4 bő evőkanál aktív kovász vízben oldva
Elkészítése:
A lisztekhez egy nagy tálban hozzáadom a vizet és elkeverem, hogy ne maradjon száraz liszt. Hozzáadom a sót, olajat és a kovászt.
Az összekevert tésztát simára dagasztom.
Ezután 25-30 percenként háromszor hajtogatom (kissé kinyújtom, és a négy sarkát a közepe felé hajtogatom, majd az aljával felfele fordítom).
Formázom, szakajtóba teszem, és 12-13 órát kelesztem 7 Celsius fokon.
Előmelegítem a sütőt. Gőzben sütöm a kenyeret 250 Celsius fokon 15 percig.
Majd további 40-45 percig sütöm 200-220 Celsius fokon.
A kovász készítéséről ITT olvashatsz.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!