A magbél B17-vitamint is tartalmaz, mely kesernyés ízt is ad az édes mellett. A B17-vitamin elpusztíthatja a rákos sejteket.
Ifj. Ernst Theodor Krebs biokémikus magas szintű elismerésben részesült a B15- és B17-vitaminok területén végzett kutatási eredményeiért. Egyik publikációjának hiteles fordításából az alábbiakban egy rövid kivonatot közlünk:
A B17-vitamin valamennyi ráksejt esetében hatékony lehet, hiszen a rákos sejtek bizonyos szempontból azonos tulajdonságokkal rendelkeznek. A rákbetegség fajtájától függetlenül a throphoblastok béta-glukozidáz enzimet tartalmaznak, melyet "felnyitó” enzimnek is neveznek. Amikor a laetrile (B17-vitamin) érintkezik a béta-glukozidáz enzimmel, akkor lebomlik, és egy benzaldehid-molekula, illetve egy ciánhidrogén (HCN) molekula keletkezik. Mivel az emberi szervezetben kizárólag a ráksejtek tartalmaznak béta-glukozidáz enzimet, és csak ez az enzim képes a B17-vitaminból ciánhidrogént (HCN) előállítani, így egyedül a ráksejtre van hatással, kizárólag azokat öli meg. Ha a szervezetben nincsenek ráksejtek, akkor nincs jelen a béta-glukozidáz enzim sem, így a táplálékkal bevitt laetrile-ből (B17-vitamin) nem keletkezik ciánhidrogén (HCN), s ez kizárja a szervezet cianid mérgezésének lehetőségét.
Ajánlott napi fogyasztás a keserű magból:
12-15 szem.