Ha sűrűbb az állaguk, szendvicskrémként funkcionálnak, több folyadékot hozzáadva pedig mártogatáshoz kiválóak.
Most egy számomra is új alapanyagot használtam, ez pedig nem más, mint a szardellafilé olívaolajban. Mivel néhány dolgot kizártam az étrendünkből, a klasszikus konyhát képviselő családtagok általában a fejüket vakarják – illetve most már egyre kevésbé! :)
A szardellafilét például apától kaptam ajándékba – állítás szerint többször is tanulmányozta a címkét, hogy minden rendben legyen. Hát nem cuki? És persze, hogy rendben volt! :)
Hozzávalók:
65 g szardellafilé, lecsepegtetve
2 gerezd fokhagyma
4 nagy mángoldlevél
frissen facsart citromlé
Ismét az aprítógépem segített. :) Beletettem az alaposan lecsöpögtetett szardellafiléket (mert annak ellenére, hogy az olívaolajat fogyasztom, igyekszem minimálisra csökkenteni a bevitelét), a diót, a fokhagymát, a mángoldot és a rizstejszínt. Borssal fűszereztem.
Alaposan összeaprítottam. ezután frissen facsart citromlével állítottam be az ízét.
40 ml víz hozzáadásával lazább, mártogatható krémet, víz nélkül inkább szendvicskrém jellegű dipet kapunk,
Kb. 4-5 adag lesz belőle.
Judit további receptjeit az azvagyamitmegteszel.hu oldalon olvashatod.