A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost. Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.
Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe! A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!
Összetevő:
100% konjakliszt
Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 770 kJ / 193 kcal
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 2,1 g
- amelyből cukrok: 0,5 g
Rost: 88,2 g
Fehérje: 0,6 g
Só: 1,25 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás:gyártó/forgalamzó 2016 március