KIFUTÓ TERMÉK
Az eper-szőlő lekvár sem édesítőt, sem pedig hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A hagyományos lekvárokhoz képest 30%-kal csökkentett az energia-, és 40%-kal csökkentett a szénhidrát-tartalma. A lekvár készítésekor a gyümölcsök természetes íze és a gyümölcsarabok egyaránt megmaradnak, a hőkezelés miatt pedig semmilyen plusz adalékanyagot nem tartalmaz. Felhasználható sütéshez, főételek mellé, desszertekhez vagy önmagában mindazok számára, akik a finomított cukorra nem, csak a gyümölcs valódi ízére kíváncsiak.
Összetevők:
Eper (50%), szőlőmust sűrítmény (25%), ivóvíz, sűrítő anyag (pektin)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 446 kJ/106 kcal
Zsír 0,65 g
- amelyből telített zsírsavak 2 g
Szénhidrát 23 g
- amelyből cukrok 17,5 g
Rost 1,55 g
Fehérje 1,08 g
Só 0,01 g
TIPP: Mivel a lekvár semmilyen édesítésen nem eset át, így az édességszintje alacsonyabb, mint a cukorral készített eper lekvárnak. Ez azonban lehetővé teszi, hogy a főételek mellé tálaljuk szószként. Amennyiben a jelenleginél édesebb lekvárra van szükségünk, por eritrittel vagy sziruppal javasoljuk kiegészíteni.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben (5-10 oC) tárolva 5 napig fogyasztható.
Származási hely: Magyarország
Forrás:gyártó/forgalmazó 2023 november