Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg eritrit
- 25 dkg mandula darálva
- 5 dkg mandula durvára darálva
- 2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojássárga
- 3 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 5 dkg eritrit
- 2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
- 1 rúd vanília
- 5 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítése:
A 25 dkg mandulát az eritrit felével ledaráljuk, majd a maradék 5 dkg-ot durvára daráljuk. A tojások fehérjét az eritrit másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan a kétféle mandulát és a lisztkeveréket a habba forgatjuk. Két 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a mandulás masszát. 170 C fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tortaformában hagyjuk kihűlni.
Közben a tojások sárgáját a lisztkeverékkel, és az édesítőkkel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Vízgőz felett puding állagúra főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a darabokra vágott vajat és botturmixal krémes állagúra keverjük.
A tortalapot tányérra vagy tortatálra helyezzük, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a másik tortalapot, végül kívűlről megkenjük a maradék krémmel. A szeletelt mandulát kicsit megpirítjuk és a tortára szórjuk. Jól kihűtjük, majd tálaljuk.
Zellei Tündi további receptjeit ide kattintva olvashatod.