- Ugye van 15 perced?
- Akkor bátran próbáld ki ezt a receptet. :)
- Hozzávalók:
- 150 g penne, durum
- tengeri só
- extra szűz olívaolaj
- 30 g dió
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 4 marék spenót
- frissen őrölt bors
- A tálaláshoz:
- olivabogyó, lehetőség szerint kalamata
- aszalt paradicsom, napon szárított, nem olajban eltett
- balzsamecet és rukkola saláta
A pennét sós, olívaolajos vízben megfőztem.
A diót serpenyőben néhány perc alatt (zsiradék nélkül) megpirítottam. Amikor megpirult, aprítógépbe öntöttem.
Ugyanabban a serpenyőben felmelegítettem kevés olívaolajat. Beledobtam a fokhagymát, majd 1 – 2 perc múlva a spenótleveleket. Sóztam, borsoztam, majd fedő alatt alig 4 – 5 perc alatt puhára pároltam. A dió után öntöttem az aprítógépbe.
A diós – fokhagymás – spenótos keveréket aprítógépben daraboltam. Az időközben megfőtt tésztával egyszerűen összeforgattam.
Darabolt szárított paradicsommal, olívabogyóval és salátával tálaltam.
Rövidebb idő volt az ételt elkészíteni, mint a posztot megírni. ;)
- 2 adag lesz belőle.
Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatjátok.