Az esélytelenek nyugalmával böngésztem az étlapot, és készültem megenni egy fél kenyeret magában, olívabogyóval, amikor megláttam ezt a tradicionális andalúz (marokkói?) vegán csodát. 

Azóta is gyakran készítem, az egyik kedvenc 10 perces receptem. Bár őszintén szólva, én “kicsit” kevesebb olajat használok, mint ahogy eredetileg készül.


Hozzávalók:

1 csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva  (vagy csak előkapsz egy porciót a fagyasztóból, ha legutóbb dupla adagot főztél)

300 g spenót levél (fagyasztott is lehet, de frissből a legjobb)

1 teáskanál római kömény

1 teáskanál pirospaprika(édes spanyol paprika)

1 kávéskanál füstölt paprika

2 - 3 gerezd fokhagyma , vékonyra szeletelve

extra szűz olívaolaj

kevés víz

bors


Elkészítés:

Kevés olajon megforgatom a fokhagymát, amikor elkezd illatozni, hozzáteszem a fúszereket, és egy keverés után a megmosott spenótleveleket. Kevés vizet öntök hozzá, és hagyom, hogy ebben megfőjön a spenót (kb 5 perc)

Hozzáöntöm a megmosott csicseriborsót, pár perc alatt összefőzöm, és tálalom. Sevillában friss, ropogós kenyeret adtak hozzá, de rizzsel is isteni!