Az esélytelenek nyugalmával böngésztem az étlapot, és készültem megenni egy fél kenyeret magában, olívabogyóval, amikor megláttam ezt a tradicionális andalúz (marokkói?) vegán csodát.
Azóta is gyakran készítem, az egyik kedvenc 10 perces receptem. Bár őszintén szólva, én “kicsit” kevesebb olajat használok, mint ahogy eredetileg készül.
Hozzávalók:
1 csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva (vagy csak előkapsz egy porciót a fagyasztóból, ha legutóbb dupla adagot főztél)
300 g spenót levél (fagyasztott is lehet, de frissből a legjobb)
1 teáskanál pirospaprika(édes spanyol paprika)
2 - 3 gerezd fokhagyma , vékonyra szeletelve
kevés víz
Elkészítés:
Kevés olajon megforgatom a fokhagymát, amikor elkezd illatozni, hozzáteszem a fúszereket, és egy keverés után a megmosott spenótleveleket. Kevés vizet öntök hozzá, és hagyom, hogy ebben megfőjön a spenót (kb 5 perc)
Hozzáöntöm a megmosott csicseriborsót, pár perc alatt összefőzöm, és tálalom. Sevillában friss, ropogós kenyeret adtak hozzá, de rizzsel is isteni!