Amikor viszont megláttam a FittKonyha egy személyes serpenyős változatát, eldöntöttem, hogy én ezt bizony megcsinálom reggelire. Nagyon jól esett, nem sokszor voltam pizzériában, de egy gimis osztálykiránduláson szinte pont ilyet ettünk, úgyhogy igencsak meg vagyok vele elégedve.
Ezen felbuzdulva a Párom is kapott egy nagyobbat reggelire, és azt hiszem ez lesz a vacsorám is. :)
Hozzávalók egy 30 g CH-tartalmú reggelihez:
A tésztához:
30 g zabpehely, megőrölve
20 g teljes kiőrlésű búzaliszt (a két liszt összesen 30 g CH)
50 g túró
2 - 3 g friss élesztő
2 - 3 ek. langyos víz
A képen látható feltéthez:
30 - 50 g passzírozott paradicsom (passata)
fűszerek ízlés szerint: (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
bors és só
csipet xilit vagy más édesítő
sonka
reszelt sajt
Elkészítése:
Először a tésztát állítsuk össze. Annyi vizet használjunk, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhöz. Tetszés szerint vagy nyújtsuk ki, vagy a serpenyőben a kezünkkel egyszerűen csak nyomkodjuk a megfelelő méretűre. Én egy kb. 22 cm-es, lehelet vékony tésztájú pizzát készítettem.
A paradicsomból és a fűszerekből keverjük ki a feltét alapját, majd egyenletesen kenjük el a tészta tetején. Szórjuk meg a sonkával és a reszelt sajttal.
Fedő alatt kb. 15-20 perc alatt kis lángon süssük készre. Az alja szépen megpirul, a tetejére pedig ráolvad a sajt.
Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu weboldalon olvashatod.