Lorenzo termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el, az egyik legrégebben termesztett növény, Közép-Európában már a kőkorszak idején fogyasztották. Gazdag különféle tápanyagokban, a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás, 24-26 % fehérjét tartalmaz, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza.
Emészthetőség szempontjából kedvezőbb, mint például a bab, vagy a borsó. Vegetáriánusok egyik kedvenc és gyakran fogyasztott étele. Az állati fehérjeforrásokkal szemben nagy előnye, hogy nem tartalmaz koleszterint és telített zsírokat, fehérjében és aminosavakban mégis gazdag táplálékunk. Szénhidráttartalma jelentős, azonban mivel lassan felszívódó formában tartalmazza azokat, mérsékelten emeli meg a vércukor szintet, így cukorbetegek étrendjében is megállja a helyét.
Tápanyagokban és vitaminokban gazdag
Káliumban gazdag, amely ásványi anyag kulcsfontosságú a szövetek, különösen az ideg- és izomszövet működésében, valamint szerepe van a sav-bázis egyensúly fenntartásában, a sejtek energiaellátásában. Ásványi anyagjai közül kiemelkedik még a cink, amely kiemelkedő szerepet tölt be a szervezet enzimatikus folyamataiban, a sejtmembrán integritásának fenntartásában. A lencse tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot és foszfort, melyek fontosak a szervezet egészséges működéséhez. A B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza: niacint, riboflavint, tiamint, pantoténsavat, melyek fontosak az idegrendszer és anyagcsere megfelelő működésében. A-vitaminja hozzájárul a látás egészségének megőrzéséhez, a bőr és szövetek épségéhez, a zavartalan növekedéshez, a csontok fejlődéséhez, valamint az immunrendszer erősítéséhez.
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1440 Kj/ 340 kCal
Fehérje 25 g
Szénhidrát 48,6 g
Zsír 1,3 g
- telített zsírsavak 0,45 g
- telítetlen zsírsavak 0,85 g
Só 0 mg
Felhasználási javaslat:
Hihetetlenül gyorsan, áztatás nélkül készül a vöröslencse, nagyjából 10-20 perc alatt teljesen puha lesz. Készítheted picit roppanósra, ha azt szeretnéd, hogy a szemek egészben maradjanak, de ha továbbfőzöd, pépesebb lesz, könnyen szétfő - ez nem baj, krémek, krémlevesek alapjaként használhatod. A vörös, narancsos színéből veszít a hőkezelés során a lencse, szürkésebb, sötétebb lesz, de az ízén ez mit sem változtat.A vöröslencsét érdemes különféle fűszerekkel gazdagítani, nagyon jól passzolnak hozzá az indiai fűszerek .
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016