Hozzávalók az alaphoz:
21 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
2 tojás
1 alma
20 dkg sárgarépa
1 narancs leve, héja
1 teáskanál fahéj, őrölt
a tetejére:
20 dkg mascarpone
eritrit por
ízlés szerint (otthon is darálhatod)
1 dl frissen facsart narancslé
5 dkg dió pirítva, durvára vágva
Elkészítés módja
A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt mascarponéval, por eritrittel és egy kis narancslével elkevert krémmel megkenjük és pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.