Receptek

Almakompót Almakompót Az almakompót egyszerű, de nagyszerű találmány, minden családnak megvan a bevált receptje. Alma mindig van, sokáig eláll és sokféleképp felhasználható. Tovább
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Chili szósz Chili szósz A ketchup az édes ízvilágával támogatja meg az ételt, a chili szósz “tüzesebbé” teszi.  Ez nem egy bonyolult recept, de különféle paprikákkal is ki lehet próbálni. Tovább
Csalamádé Csalamádé Nagyjából tíz éve lehetetlen olyan csalamádét kapni, ami nem édesítőszerrel készül és nincs borzasztó mellékíze, amit a savanyúságos standok eladói a hosszabb eltarthatósággal és olcsóbb előállítással magyaráznak. Szerintem ez nem ad felmentést, így mindenkinek azt ajánlom, magának készítsen vágott, vegyes savanyúságot. Tovább
Csészés csokigolyók Csészés csokigolyók Ha a munkahelyeden neked is jól esik a koradélutáni desszertke, akkor készítsd el előre a gyerekekkel hétvégén ezeket az isteni nyers csokigolyókat. A közös programmal a szuperanyuságot is kipipálhatod, és lopva még saját magad kényeztetéséért is tehetsz. ;) Tovább   
Csicseriborsó–padlizsán curry Csicseriborsó–padlizsán curry Éppen itt az idő, hogy elkészítsük ezt a kiadós és olcsó finomságot – irány India! Tovább     
Csokiszuflé Csokiszuflé Sokan azt hiszik, hogy ebben a világban nincsenek igazi csodák, és varázsolni sem tud az ember fia-lánya. Hát nekem erre egy kétszavas válaszom van: csokoládé szuflé! Tovább  
Cukkinis-paradicsomos zsemle Cukkinis-paradicsomos zsemle A kenyérrel az a baj, hogy iszonyú finom! Kenyeret enni majdnem olyan élvezet, mint szerelmeskedni, vagy aludni – csak ezeknél sokkal, de sokkal bűnösebb elfoglaltság. Szerencsére rátaláltam egy olyan receptre, ami igazi kivétel, mert ez a kenyérféle egyáltalán nem hízlal! Tovább   
Datolyaszilva paszta Datolyaszilva paszta Most már szinte bárhol megvásárolható a vicces nevű kaki gyümölcs, avagy hurma, magyar nevén datolyaszilva.  A nálunk termő fajták, és a kereskedelemben árusított gyümölcsök leginkább összehúzzák a szájat, ezért várjuk meg, amíg néhány napi érlelés után tapintásra puha lesz, akkor sokkal élvezhetőbb az íze. Tovább
Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább