Receptek

Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is.Pedig… Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és éttermi élményeket okozó növény valódi kincs! Paletta a festőnek, ami szinte hívogat, hogy színezz, alkoss, játssz! :) Tovább   
Igyuk meg az őszi napfényt :) Igyuk meg az őszi napfényt :) Olyan sok gyönyörűséges, mosolygóan narancssárga sütőtök sorakozik a kis kamrapolcomon, hogy azon nyomban elő is kerestem a gyümölcscentrifugámat, hogy folyékony formában is élvezhessük az őszi ízeket. :) Tovább   
Házi almaecet Házi almaecet Az almaecet a leguniverzálisabb termék a konyhánkban. A megszokott 1O és 2O százalékos ecettől eltérően ez egy lágyabb hat százalékos ecet lesz. Tovább     
Madras curry fűszer Madras curry fűszer Ez a recept egy klasszikus fűszerkeveréket mutat be. Ha magunk készítjük el, biztosak lehetünk benne, hogy csak az került bele, amit szívesen megennénk mi is. Az utolérhetetlen aromájáról nem is beszélve, amit a frissen őrölt fűszerek kölcsönöznek neki. Izgalmas párosítás lehet sütőtökkel, tojással vagy piritott rizzsel. Tovább
Mexikói fűszerkeverék Mexikói fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob. Természetesen a legjobb ebből a receptből egy nagyobb adagot összeállítani egyszerre, így bármikor kéznél lesz. Tovább   
Savanyú káposzta Savanyú káposzta Akit érdekelnek a házilag erjesztett zöldségek azoknak jó kiindulási pont lehet. Semmilyen különleges eszközre nincs hozzá szükség, egyszerűen elkészíthető a konyhapulton vagy a spejzban. Ideális mennyiség otthonra, de ha többet csinálunk, egész évben jól jöhet, ha csak elő kell venni az üvegből.Nem igazán tudjuk elrontani, mert itt minden magától történik meg. Csak összekeverem a felvágott káposztát, sót, fűszereket, ha szeretnék és várok, hogy megtörténjen a csoda. Tovább
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Friss, ropogós bagett Friss, ropogós bagett A kenyérsütést sokan legalább olyan ördöngösségnek képzelik el, mint mondjuk patrónus bűbájt alkalmazni, magas sarkúban megmászni a Csomolungmát, vagy meghagyni holnapra a kedvenc tortánk felét. De Steiner Kristóf tud egy szuperegyszerű receptet! Tovább  
Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Savanyú gyöngyhagyma Savanyú gyöngyhagyma Amikor összeül a család és együtt szedegeti le a rengeteg gyöngyhagyma héjat, az a savanyításból közösségi élményt kovácsol. Ha nagyobb mennyiségű gyöngyhagymához jutunk, érdemes méret szerint szétválogatni őket.  Tovább