- Hozzávalók:
- 1 bögre barna rizs, folyó vízben többször alaposan átmosva
- tengeri só, vékony szeletekre vágva
- 1 ek. extra szűz olívaolaj (pl. Korma curry, vagy egyéb curry por, amit szeretsz)
- 1 lila hagyma, vékonyra szeletelve , felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. curry fűszerkeverék
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 db csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva
- fél üveg házi lecsó vagy 1 doboz hámozott, felezett paradicsom konzerv
- 100 ml rizstejszín
- Elkészítése:
- A barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem. (Amikor elkészült, leszűrtem és hideg vízzel alaposan átmostam.)
- Amíg a rizs főtt, egy mélyebb serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam és puhára pároltam a lila hagymát és a fokhagymát.
- Amikor a hagyma megpuhult, megszórtam a Korma curry-vel, amit kb. 1 perc alatt illatosra pirítottam. Ekkor kevés vizet öntöttem alá.
- Hozzáadtam a felkockázott padlizsánt, amit néhány percig folyamatosan pirítottam, majd a csicseriborsót is.
- Újabb néhány perc elteltével felöntöttem 1/2 üveg lecsóval és fedő alatt addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak és az ízek összeértek.
- Végül rizstejszínnel lágyítottam az ízén, még egyszer összeforraltam és a rizzsel tálaltam.
4 adag lesz belőle.
Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu, weboldalon olvashatjátok.