Nyugodtan elszabadulhat a fantáziátok, ennél az ételnél halmozottan igaz, hogy bármivel gazdagítható! :) És a legjobb, hogy hipp-hopp elkészül, én is munka előtt dobtam össze! :)
Hozzávalók:
1 nagy fej lila hagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 csokor spárga, a fás végei letörve, kb. 2 cm-es darabokra vágva
tengeri só, frissen őrölt bors
1 kis üveg lecsó (ennek hiányában jó minőságű hámozott paradicsom konzerv)
2 bő ek. olasz fűszerkeverék
3/4 bögrényi (maradék) főtt petrezselymes barna rizs (250 ml-es bögre)
1 vörösbab konzerv, lecsepegtetve, alaposan átmosva
1 közepes méretű főzőtök
1-2 tk. sörélesztő pehely
Elkészítése:
A tölteléket egy nagyobb méretű tapadásmentes serpenyőben készítettem.
Kevés vízen kezdtem el párolni a lila hagymát, majd néhány perc múlva hozzáadtam a 2 gerezd zúzott fokhagymát.
Amikor a hagymafélék megpuhultak, a spárgát is a serpenyőbe halmoztam (ha szükséges, pótold a vizet!), enyhén sóztam és borsoztam, majd lefedve majdnem teljesen puhára pároltam (kb. 8 – 10 perc alatt).
Lecsót öntöttem rá, majd megszórtam 2 ek. olasz fűszerkeverékkel (az enyém egy nagyon érdekes, Olaszországban vásárolt keverék, amiben oregánó, bazsalikom, szárított paradicsom, szárított hagyma és fokhagyma, szintén szárított paprika és cukkini, valamint kevés só van, de bármilyen olaszos jellegű keverék illik hozzá).
A fűszeres paradicsomos ragut összeforraltam, majd belekevertem a főtt rizst és a vörösbabot is.
A tököt meghámoztam, a belsejét eltávolítottam, gazdagon megtöltöttem, végül a tetejét sörélesztő pehellyel szórtam meg.
Sütőpapírral borított üveg sütőtálban sütöttem kb. 30 percen át, közepesen meleg sütőben.
2 kiadós adag lesz belőle (illetve nálunk maradt ki töltelék, mert csak 1 tök volt itthon. :) )
Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.