Hozzávalók:
a tésztához
14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
5 dkg zabpehely (2 dkg a tésztába, plusz 3 dkg a morzsához)
1 tojás
a töltelékhez
3 - 4 szem szilva
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. A tészta kétharmadát két kisebb 10 cm-es pite formába, vagy egy nagyobb 20 cm-es pite vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb. 1,5 cm-es pereme. A megmosott és negyedelt szilvákkal kirakjuk, megszórjuk az édesítővel és az őrőlt fahéjjal. A maradék tésztát összemorzsoljuk a 3 dkg zabpehellyel és a pite tetejére morzsoljuk. A lényeg hogy a teteje ne álljon össze. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, hogy szép aranybarna legyen.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.