A panír összetevőiből, mint szinte mindig, most is maradt egy kevés. Ezt összekevertem és a hűtőben félretettem másnap reggelre, amikor is egy szuper lepényt sütöttem belőle. A lisztekhez nem tudok mennyiséget, egy nagy lapos tányérba szoktam szórni, ahogy szemre látom, hogy a cukkini mennyiségéhez kell.
Íme a receptek:
A rántott cukkinihoz 2 személyre:
- 3 kis, zsenge cukkini, hosszában vékony szeletekre vágva
- 5 tojás
- só
- bors
- zöldbanán liszt
- földimandula panír
- kókuszzsír a sütéshez
A cukkini szeleteket sóval, frissen őrölt borssal beszórjuk, és pár percig állni hagyjuk. Közben két lapos tányérra szórjuk a zöldbanánlisztet és a földimandula panírt. A tojásokat egy mélytányérban felverjük, én a tojást is meg szoktam sózni. A lecsepegtetett cukkini szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panírba mártjuk, jól rányomkodjuk, hogy mindenhol befedje, és egy nagy serpenyőben felforrósított kókuszzsírban, mérsékelt tűzön mindkét oldalukon kisütjük. Mi salátával ettük, nagyon finom volt.
A lepényhez:
- 1 db-hoz:
- kb. 3/4 tojásnyi maradék felvert tojás
- kb. 1 nagy ek. panír
- 2 tk. zöldbanánliszt
- só
- pici kókuszzsír a sütéshez
Mindent jól összekeverünk, egy palacsintasütőbe öntjük a tésztát, kanállal szétterítjük, és egy pici kókuszzsíron kisütjük. Bármilyen feltéttel lehet kínálni, nálam egy kanálnyi lazacpástétom volt rajta, vékony szelet lilahagyma és paradicsom. Lehet zöld fűszeres totu krémmel, májpástétommal, padlizsán vagy avokádó krémmel, ami jól esik.
Az én lazacpástétomom
egy kevés maradék sült lazacból
só
bors
1 lágytojásból készült.
Összes hozzávaló:
3 kis, zsenge cukkini, hosszában vékony szeletekre vágva
5 tojás
só
bors
zöldbanán liszt
földimandula panír
kókuszzsír a sütéshez