Receptek

Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Csirkés avokádós tojáslepény Csirkés avokádós tojáslepény Percek alatt elkészíthető étel, és bármelyik étkezésre tökéletes. Kiváló módja a hűtőben található maradék csirke és zöldség felhasználásának, de csirke helyett például tonhallal is nagyon finom lehet! Tovább        
Csokis keksz Csokis keksz Van, amikor semmi más nem elég jó, csak egy adag csokis keksz. Nálam csak ritkán jönnek ezek a pillanatok, de ilyenkor nincs mit tenni, neki kell állni sütni. Egy forró csésze kávéval vagy teával, egy jó könyvvel: igazi téli hétvégi hangulat. Szerencsére már többféle paleo csokoládéból válogathatunk, és mindegyik finom! Tovább      
Datolyás kókuszos keksz Datolyás kókuszos keksz Mindig annyira jólesik, mikor nem paleo barátoknál vendégségben készülnek valami finomsággal külön nekünk. Ez történt egy kedves baráti házaspárnál, akik ezzel a finom keksszel vártak bennünket egy hosszú út után. Tovább     
Epres rebarbara kompót Epres rebarbara kompót Tegnap este volt a 30 éves érettségi találkozóm, így későn értem haza, és a szokásosnál jóval később kerültem ágyba. Szerencse, hogy a mai nap részben a lustaságé. Két napja érik a hűtőben ez a csodálatosan üde, könnyű desszert, amit ma reggelire fogyasztottam. Pont ideális volt: hűsítő, édes-pikáns finomság. Próbáljátok ki amíg van rebarbara! Tovább   
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Ezeken a forró napokon nem igazán kívántam a húst, főleg nem megvenni és elkészíteni... Viszont halat és zöldséget minden mennyiségben! Tovább   
Lazacburger Lazacburger Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo, Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj, a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé, fennséges volt! Tovább  
Meggyes barack fagyi Meggyes barack fagyi A meggy az egyik kedvenc gyümölcsöm, de ez a mai eresztés valami egészen csodás, sötétvörös, teljesen érett. Meggyből még sosem csináltam fagylaltot, de ma hirtelen beugrott, hogy hát miért is ne tehetném. Vacsora vendég jön, pont jó lesz desszertnek.  Tovább     
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább