Receptek

Csirkés avokádós tojáslepény Csirkés avokádós tojáslepény Percek alatt elkészíthető étel, és bármelyik étkezésre tökéletes. Kiváló módja a hűtőben található maradék csirke és zöldség felhasználásának, de csirke helyett például tonhallal is nagyon finom lehet! Tovább        
Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Ilyenkor tobzódok a cukkiniban, az egyik legjobb nyári zöldségnek tartom. Valamelyik nap vacsorára készült ez a finom rántott változat. Tovább      
Tormás cékla-retek saláta Tormás cékla-retek saláta A mai napon sült kolbásszal szerepelt ez a színpompás és nagyon finom saláta, de szerintem tökéletes lehet egy komolyabb karácsonyi sült mellé is. Tovább    
Narancsos vaníliakrém Narancsos vaníliakrém Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. Tovább     
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Lazacburger Lazacburger Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo, Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj, a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé, fennséges volt! Tovább  
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Csokis keksz Csokis keksz Van, amikor semmi más nem elég jó, csak egy adag csokis keksz. Nálam csak ritkán jönnek ezek a pillanatok, de ilyenkor nincs mit tenni, neki kell állni sütni. Egy forró csésze kávéval vagy teával, egy jó könyvvel: igazi téli hétvégi hangulat. Szerencsére már többféle paleo csokoládéból válogathatunk, és mindegyik finom! Tovább      
Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is lehet beledobálni pár darabot. Tovább       
Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább