A paella igen rugalmas recept, tengeri herkentyűkkel, csirkével, hallal, kolbásszal, zöldségekkel egyaránt készíthető. Jellemző fűszere a sáfrány, amitől szép sárga színt is kap. Hagyma-fokhagyma-paradicsom alap legtöbbször szerepel benne, itt most a paradicsom kimaradt. Lehet csípős, ha azt kedvelitek. A képen az első fázis elemei láthatók, ehhez jött még hozzá felkockázott csirkemell és a karfiolrizs.


Hozzávalók 4 személyre:

2 ek. kókuszzsír

1 nagy fej lilahagyma, apróra vágva

3 gerezd aprított fokhagyma

1 hegyes, csípős zöldpaprika, felkockázva

2 sárgarépa, apróra felkockázva

20 centis darab felkarikázott parasztkolbász (az enyém csípős volt)

30 dkg felkockázott csirkemell

só, bors, 

2 csipet sáfrány

négy adag "karfiolrizs"


Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, és a répát. Hozzáadjuk a kolbászt és a csirkét, az egészet jól átforgatjuk és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, a sáfránnyal ízesítjük, és egy cseppnyi vizet aláöntve, fedő alatt pár percig még pároljuk. A karfiolrizzsel elkeverve, forrón tálaljuk.


Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.