A paella igen rugalmas recept, tengeri herkentyűkkel, csirkével, hallal, kolbásszal, zöldségekkel egyaránt készíthető. Jellemző fűszere a sáfrány, amitől szép sárga színt is kap. Hagyma-fokhagyma-paradicsom alap legtöbbször szerepel benne, itt most a paradicsom kimaradt. Lehet csípős, ha azt kedvelitek. A képen az első fázis elemei láthatók, ehhez jött még hozzá felkockázott csirkemell és a karfiolrizs.
Hozzávalók 4 személyre:
2 ek. kókuszzsír
1 nagy fej lilahagyma, apróra vágva
3 gerezd aprított fokhagyma
1 hegyes, csípős zöldpaprika, felkockázva
2 sárgarépa, apróra felkockázva
20 centis darab felkarikázott parasztkolbász (az enyém csípős volt)
30 dkg felkockázott csirkemell
só, bors,
2 csipet sáfrány
négy adag "karfiolrizs"
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, és a répát. Hozzáadjuk a kolbászt és a csirkét, az egészet jól átforgatjuk és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, a sáfránnyal ízesítjük, és egy cseppnyi vizet aláöntve, fedő alatt pár percig még pároljuk. A karfiolrizzsel elkeverve, forrón tálaljuk.
Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.