Én személy szerint nem készítek ebből sosem túl sokat, nehogy megavasodjon vagy molyokat vonzzon a lisztjeim közelébe.

Ha magunk készítjük el reggelinket, biztosak lehetünk benne, hogy csak olyan dolgok kerülnek bele, amiket mi is szeretnénk. Magunk válogathatjuk össze a hozzávalókat, ha akarunk bio minősítésű gabonákat is használhatunk hozzá, finomítatlan cukrot vagy mézet, darabolt vagy szeletelt mandulát.


Ebben a receptben használok mandula koncentrátumot is, amivel érdemes nagyon óvatosan bánni, mert nagyon eluralhatja a végeredményt. Ha viszont eltaláljuk a megfelelő mennyiséget akkor kiegészítik egymást a vanília aromájával és abbahagyhatatlanul finom végeredményt kapunk majd.


Hozzávalók:

200 g zabpehely
100 g mandula, szeletelt
3 g fahéj
1 csipet só
120 ml méz
60 ml kókuszolaj
2 - 4 csepp mandula koncentrátum
2 vanília rúd belseje


A sütőt előmelegítem 16O fokra légkeveréssel. A sütőpapírból egy akkora darabot vágok, amekkora pont illik a tepsibe. Nincs is más hátra, mint elővenni két nagy keverőtálat.

Az elsőben összekeverek mindent, amitől ragacsos, édes, egyszóval jó lesz: a mézet, olajat, mandula koncentrátumot és a vanília rudak belsejét. A másikban összekeverem a száraz hozzávalókat. Végül a kettőt alaposan összekeverem, hogy minden zabpelyhet bevonjon a mézes keverék.


Szétterítem a tepsin majd a sütőbe teszem, körülbelül 25-3O percig sütöm, közben gyakran kevergetem, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon.


Teljesen kihűtöm, hogy ropogós maradjon majd egy légmentesen záródó dobozba teszem ahol 3 hétig mindenféle gond nélkül eláll.