Hozzávalók:

25 db apró szemű uborka

25 g só

2 liter víz

600 ml fehérborecet

Fűszerek ízlés szerint:

mustármag

kapor

egész koriandermag

egész feketebors

szegfűbors


Elkészítés:

1. Az uborkákat lábosba teszem, ráöntöm a víz és az ecet keverékét a sóval. 

2. Szinte forrásig melegítem, de forráspont elérése előtt csökkentem a hőmérsékletet és 10 percig alacsony lángon hagyom gyöngyözni. 

3. A folyadékot megtartva leszűröm az uborkákat, hagyom kihűlni, míg a páclevet felforralom a fűszerekkel. Egy perc forralás után leveszem a tűzről. 

4. A kihűlt uborkákat steril befőttes üvegekbe osztom el és ráöntöm a forró folyadékot úgy, hogy teljesen ellepje, majd lezárom.