Hozzávalók:

20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

1 tk. szárított élesztő

1 tk. sütőpor

1 kk. himalaya só

1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, akinek belefér a diétájába (elhagyható)

1 ek. kókuszolaj

240 g langyos víz

 És kókuszolaj vagy olaj a sütéshez.

A feltétnek tejföl, sajt vagy fokhagyma, ízlés szerint. (Itt a Biolinnál mi hummusszal is szeretjük! - szerk.)


Elkészítése:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet a kókuszolajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk.

Ha megkelt akkor kétfelé vagy négy kisebb gombócra osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, kb 1,5-2 cm vastagra úgy hogy a szélek kicsit vatagabbak legyenek.

10 percet pihentetjük konyharuhával letakarva. Majd forró olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük őket, majd ízlés szerint fokhagymával, tejföllel és sajttal ízesíthetjük. Az elkészült lángos szénhidráttartalma az olajat leszámítva 25,7g/100g.

 

Zellei Tündi további receptjeit a www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.