Hozzávalók:

10 dkg cukkini

5 dkg sárgarépa

10 dkg grana padano

1 tk aprított bazsalikom

1 csipet bors


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn, a répát és a parmezánt kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket egy műanyag edénybe tesszük, kicsit átnyomkodjuk, és a folyadékot leöntjük róla, a borssal és a bazsalikommal megszórjuk, a parmezánt hozzákeverjük. Egy tepsibe sütőpapírt simítunk, arra evőkanálnyi kis halmokat teszünk, majd előmelegített sütőben 165-170 fokon 10 perc alatt megsütjük. A sütőt kitámasztjuk egy fakanállal, és úgy hagyjuk kihűlni. A la natur, vagy salátabetétnek is kiváló!


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.