Hozzávalók:

4 db tanyasi csirkemell filé bőrével

80 dkg zöld spárga

50 dkg koktélparadicsom

4 gerezd fokhagyma

olívaolaj

fél citrom leve

1 ek. balzsamecet krém

1 csokor friss bazsalikom

bors


Elkészítése:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, kicsi olíva olajat öntünk egy hőálló tál aljába, és a húsokat ráfektetjük, sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, a bőrére rágrillezünk, hogy jó ropogós legyen. Közben a spárgának az alsó részét letörjük, és forró vízben, úgy hogy a sípok kilógjanak 7-8 percet főzzük, majd leszűrjük, és felvágjuk 2-3 cm-es darabokra. Olíva olajat hevítünk, a spágát és a felezett koktélparadicsomot (vágással lefelé) rátesszük, a zúzott fokhagymával meghintjük, sózzuk, borsozzuk, nagy lángon pirítjuk, a citrom levével és a balzsamecet krémmel meglocsoljuk, végül a friss aprított bazsalikommal megszórjuk. Az egyik régebbi receptem sajtszószával tehetitek még izgalmasabbá.



Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu webpoldalon olvashoatod.