Receptek

Kesutejföl Kesutejföl Rengeteg olyan recept van, amihez nagyon fontos az eredeti ízélmény eléréséhez, hogy tejfölt is tegyünk bele. Akik vegánok, lakóz-, vagy tejérzékenyek, azoknak nagyszerű segítség ez az otthon is könnyen elkészíthető finom és egészséges kesutejföl recept.  Tovább     
Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Fokhagymás habanero szósz Fokhagymás habanero szósz A csípős műfaj kedvelői a habanero paprikára esküsznek. Ezzel a recepttel azokat is még lehet hódítani, akik a visszafogottabb fogyasztás hívei chiliszósz esetén: az ízek és a csípősség egyensúlyban van a savakkal. Tovább
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Lazacburger Lazacburger Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo, Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj, a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé, fennséges volt! Tovább  
Póréhagymás burgonya leves Póréhagymás burgonya leves Hétköznap esti gyors recept azokra a napokra, amikor elfeledkeztünk a bevásárlásról, és valami igazán finomat szeretnénk főzni. Jó eséllyel, ha kinyitjuk a hűtőnket, egy darab vaj, egy szál póréhagyma és egy pár szem krumpli csak van benne, így nincs is más hátra, mint egy kis kakukkfüvet keresni a mélyhűtőnkben és elővenni egy kis csirke alaplevet.Már csak azt kell kitálalni, hogy krutont vagy buggyantott tojást készítsünk hozzá. Tovább
Sóban eltett citrom Sóban eltett citrom Ezt az alapkészítményt érdemes elkészítenünk, mert nagyon sok minden alapja lehet. Ha azt mondom, hogy mindenbe használhatjuk, amibe citromot tennénk, nem túlzok nagyon. Sós, frissítő citrom íz, ami jellegében inkább a kapribogyóra hasonlít. Tovább    
Epres joghurtos torta Epres joghurtos torta Az eper a tavaszi szezon egyik leghálásabb alapanyaga, hiszen mindenki szereti, sokféleképpen felhasználható és nagyon egészséges is. Tünde csodaszép, kókusszal díszített epertortája mindenki örömére glutén, cukor és laktóz nélkül készült. Tovább
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Cukkinikrém Cukkinikrém Ez a finom szendvicskrém eredetileg krémsajttal készült, de a vegán verziót is érdemes kipróbálni!  Tovább   
Kölespuding chia magos eperlekvárral Kölespuding chia magos eperlekvárral Kedves ismerősünk és családja meseszép házikót vett: kerttel, kiskutyával, kiscicákkal töltik most a napjaikat a lakás-lét után. Már régóta esedékes volt a látogatás hozzájuk, és mivel egy ideje rendszeresen vezetek (ami számomra abszolút újdonság :)), könnyen és gyorsan el is jutottam hozzájuk. Ági és a családja nagyon kedves és figyelmes vendéglátó volt: ezzel a minden allergéntől, sőt, cukortól is mentes édességgel, valamint házi bodzaszörppel vártak. A képet pedig lánya, Nati készítette. Mindenért hálás köszönet nekik! :) Tovább   
Kapros zöldbabkrémleves Kapros zöldbabkrémleves Vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság. Ezt a könnyű, finom levest a nyári szezonban friss alapanyagból is elkészítheted! Tovább