Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Ahány ház annyi szokás, de mondhatjuk úgy is, hogy "ahány konyha, annyi variáció". Múlt heti cikkünkben bemutattuk Heiszler Olivér Michelin csillagos séf kovászkésítési praktikáit, ebben a részben pedig 6 különböző előtésztát (azaz kovászt) tanít meg nekünk, amelyek felhasználásával különböző tészták készülhetnek.  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Pizza gluténmentesen Zelleitündi módra Ez a pizza gluténmentesen is nagyon finom. Tovább   
Vaníliás cukor és vanília kivonat házilag Vaníliás cukor és vanília kivonat házilag Nem volt még bejegyzés, amire ennyire készültem volna, mint erre. Amióta először vettem vaníliarudat (a túró rudihoz) nagyon megszerettem az igazi vanília ízét és illatát. Tovább    
Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Ez a svéd ropogós kenyérke a hagyományos, de könnyen variálható vegán recept alapján készült, teljes kiőrlésű liszből. Tovább   
Gluténmentes lángos Zelleitündi módra Gluténmentes lángos Zelleitündi módra Nagyon finom gluténmentes lángos készíthető Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékből! Tovább   
Datolyakeksz 4 alapanyagból Datolyakeksz 4 alapanyagból Ezt a szupergyors kekszet elkészítheted 4 hozzávalóból, vagy akár fűszerekkel ízesítheted is! Tovább    
Gluténmentes mini magvas bagettek Zelleitündi módra Gluténmentes mini magvas bagettek Zelleitündi módra Csodás magvas bagetteket készítettem gluténmentesen! 100g kész bagettben csupán 23g szénhidrát van. Tovább