Receptek

Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Epres joghurtos torta Epres joghurtos torta Az eper a tavaszi szezon egyik leghálásabb alapanyaga, hiszen mindenki szereti, sokféleképpen felhasználható és nagyon egészséges is. Tünde csodaszép, kókusszal díszített epertortája mindenki örömére glutén, cukor és laktóz nélkül készült. Tovább
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Fordított epertorta Fordított epertorta A süti jelenleg nálunk a tavasz sztárja címet birtokolja :). Eperszezonban kötelező – de más gyümölcsökkel is mennyei lehet. Tovább     
Citromos tortácskák Citromos tortácskák Ezek a kis formás tortácskák teljesen levettek a lábunkról. Egyszerű de nagyszerű, könnyű, a citromtól pedig elképesztően friss, akárcsak egy tavaszi szellő. Tovább  
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább   
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Tavasz ünnep kapros túrós pitével Tavasz ünnep kapros túrós pitével Mint ahogy a legtöbb családban, nálunk is vannak receptek, amelyek apáról fiúra, anyáról lányra szállnak. Egyfajta családi hagyományt képeznek, és ha „neadjisten” más készíti el, biztosan nem lesz „ugyanolyan” íze. (Természetesen ez elképzelhetetlen, hisz hétpecsétes titok övezi a pontos összetevőket. :-) Tovább  
Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Ezt a gyors ebédet egy koratavaszi napon dobtam össze. Tovább