Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Banános kávélikőrös panna cotta szívecskék Banános kávélikőrös panna cotta szívecskék Hamar megvan, nagyon izgalmas az ízkombináció, az állaga is szuper, szóval essetek neki bátran. Tovább    
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Kókusztejes zabkása Kókusztejes zabkása Vajda Zita harmadik helyezést ért el gyümölcsös, változatosan elkészíthető zabkásája fotójával az Egészséges reggeli játékunkon.  Tovább     
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Karamellizált gesztenye Karamellizált gesztenye Egyszerű, de időigényes finomság, amit magában és desszert részeként is fogyasztható.  Tovább
Bazsalikomos-epres ivójoghurt Bazsalikomos-epres ivójoghurt Az epres házi "actimel". Ha esetleg még nem állsz teljesen készen a bikiniszezonra, de nem szívesen mondasz le a desszertkéről, akkor nagyon javasolt az alábbi finomság elkészítése. Ha a jól behűtött epres ivójoghurtot egy izzasztó tabata edzés után fogyasztod el, akkor teszel igazán jót magaddal. Tovább     
Kandírozott narancshéj Kandírozott narancshéj Amikor főzök, igyekszem minden hozzávalót „a fejétől a farkáig” felhasználni. Jó érzés a narancs héját nem a kukába dobni, hanem valamiféleképp hasznosítani. A kandírozott narancshéjat magában, egy desszert részeként vagy csokoládéba mártva is szívesen fogyasztom. Tovább
Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal A hozzávalók hatalmas szabadsággal variálhatóak, de mivel én nem szerettem volna nagyon édesre csinálni, az lett a vége, hogy egyáltalán nem csináltam édesre. Az édesszájúak használjanak picit több cukrot, édesítőt. Tovább