Receptek

Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Tovább  
Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal A hozzávalók hatalmas szabadsággal variálhatóak, de mivel én nem szerettem volna nagyon édesre csinálni, az lett a vége, hogy egyáltalán nem csináltam édesre. Az édesszájúak használjanak picit több cukrot, édesítőt. Tovább   
Szilvás-morzsás zabpelyhes pite Szilvás-morzsás zabpelyhes pite Egészséges szilvás-morzsás pite zabpehellyel, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Zellei Tündi lisztkeverékből! Egyszerű, könnyű sütemény, ami gyorsan kész és nagyon finom. Tovább
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább
Datolyaszilva paszta Datolyaszilva paszta Most már szinte bárhol megvásárolható a vicces nevű kaki gyümölcs, avagy hurma, magyar nevén datolyaszilva.  A nálunk termő fajták, és a kereskedelemben árusított gyümölcsök leginkább összehúzzák a szájat, ezért várjuk meg, amíg néhány napi érlelés után tapintásra puha lesz, akkor sokkal élvezhetőbb az íze. Tovább