Receptek

Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Spárga-karalábé leves Spárga-karalábé leves Ilyenkor boldog vagyok, mert zöldet zölddel ehetek. A legújabb kedvencem ez a leves, amit az elmúlt hetekben már többször elkészítettem. Tovább    
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Töltött tök Töltött tök A töltött ételek kiválóak a maradékok elrejtésére! Térültem-fordultam a konyhában, és láttam, hogy megmaradt egy adagnyi főtt rizs, egy fél csokor spárga, és a tavaly eltett lecsók sem fogynak kellő gyorsasággal. Így azonnal nekiálltam az étel elkészítésének, amit a húgommal már teszteltünk, csak nála csinos kis gömb cukkinikbe került egy hasonló töltelék.  Tovább    
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Ezt a gyors ebédet egy koratavaszi napon dobtam össze. Tovább