Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Tonhalsaláta Tonhalsaláta A reggeli vagy vacsora több, mint a szokásos kenyér-felvágott kombináció: egy kis fantáziával igazán változatos fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Tovább  
Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Nem viccből, hanem muszájból készítettem ezt a shortbread-re hajazó nasst, mert 5 napja egy homeopátiás doktornő azt tanácsolta asztmatikus tüneteket produkáló Borimnak, hogy kerülje a glutént és a tejet. Tovább   
Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján A legjobb féle meglepetések egyike volt ez az étel egy hangulatos sevillai tapas bár teraszán. Tovább      
Szardellás dip dióval és mángolddal Szardellás dip dióval és mángolddal Nagyon szeretünk mártogatni!Mindig tartunk a hűtőszekrényben 2-3 fajta kencét, így ha munka után hazatérve csak úgy harapnánk valamit, elég néhány friss zöldség vagy egy kevés finom (lehetőleg házi) kenyér, és már csillapodik is az éhség. Tovább    
Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Kukoricaleves Kukoricaleves Ezt a csodát Japánban ismertem meg. Ott a boltokban (és automatákban!) dobozban lehet kapni, mint a tejet, és a finom, édes íze miatt mindenki szereti. Tovább  
Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Káposztás muffin Káposztás muffin A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már a (tej-és tojásmentes) póréhagymás – kukoricás muffin esetében is írtam), az interneten keresgélve botlottam bele Mindenmentes Nóri receptjébe, ami nagy sikert aratott minden fogyasztó körében. :) Tovább     
Epres joghurtos torta Epres joghurtos torta Az eper a tavaszi szezon egyik leghálásabb alapanyaga, hiszen mindenki szereti, sokféleképpen felhasználható és nagyon egészséges is. Tünde csodaszép, kókusszal díszített epertortája mindenki örömére glutén, cukor és laktóz nélkül készült. Tovább