Receptek

Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Quinoa sushi Quinoa sushi Találtam egy olyan sushi receptet, ami a szívemhez közel áll, és belátható időn belül, viszonylag egyszerűen beszerezhető alapanyagok és eszközök segítségével elkészíthető! Nem nagy ördöngösség, a belevaló izgalmas töltelékek, illetve krémek sokszínűsége pedig már csak a fantáziánkon múlik. Tovább   
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Baconos mozzarellás csirkemell Baconos mozzarellás csirkemell Nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. Tovább           
Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással. Tovább    
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább   
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. És ha nem tudnánk, hogy mindezt a csili mellett a pluszba hozzákevert piros ételszínezéknek köszönheti, teljes boldogságban fogyaszthatnánk el. Most, hogy ti is tudjátok, kicsit elmorzsolhattok pár könnycseppet is, és foghatjátok a csilire. Tovább   
Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni. Tovább      
Lencsesaláta Zelleitündi módra Lencsesaláta Zelleitündi módra Az év első napján mindenképp fogyasszunk lencsét, mert szerencsét hoz.  Tovább      
Szupergyors rozmaringos moussaka Szupergyors rozmaringos moussaka Ha jártál már Görögországban, te is tudod, hogy a kék-fehér kulipintyók között a mondás így módosul: „ahány ház, annyi féle moussaka". Te is rá fogsz kattanni erre a színes-szaftos, szuperszexi fogásra! Tovább   
Endívia saláta körtével Endívia saláta körtével Az endívia nagy kedvencem, körtével és egy kis kék sajttal igazán különleges összeállítás. Magában ez a zöldség egy kicsit kesernyésnek hat, de kiegészülve a többi hozzávalókkal egészen új harmóniát alkot. Egy pohár borral, ropogós kenyérrel ínyenc vacsora is lehet belőle. Tovább