Receptek

Sóban eltett citrom Sóban eltett citrom Ezt az alapkészítményt érdemes elkészítenünk, mert nagyon sok minden alapja lehet. Ha azt mondom, hogy mindenbe használhatjuk, amibe citromot tennénk, nem túlzok nagyon. Sós, frissítő citrom íz, ami jellegében inkább a kapribogyóra hasonlít. Tovább    
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Csirke alaplé Csirke alaplé Ez a recept talán a legszélesebb körben felhasználható alapkészítmények egyike. Ebből lehet levestől kezdve mártásig, ragu vagy erőleves is. Tovább    
Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással. Tovább    
Szupergyors rozmaringos moussaka Szupergyors rozmaringos moussaka Ha jártál már Görögországban, te is tudod, hogy a kék-fehér kulipintyók között a mondás így módosul: „ahány ház, annyi féle moussaka". Te is rá fogsz kattanni erre a színes-szaftos, szuperszexi fogásra! Tovább