Receptek

Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése A háztartási sütők nem kemencék, de egy pár trükkel olyan közeget teremthetünk bennük, amikben a tésztáink szép, magas kenyérré alakulnak, mi pedig büszke pékké. Tovább
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Gluténmentes vegán quiche Gluténmentes vegán quiche Hétköznap általában a gyors, maximum 20 perces vacsorákat készítek, ezért a sütőben sült ételek számomra mindig kicsit különlegesek, szinte ünnepiek. Ezt a quiche-t is hétvégén találtam ki: hagytam magamnak időt végigböngészni a kamrát, és vagy 5 receptet elolvastam, amíg kisütöttem, hogyan lesz a rendelkezésemre álló hozzávalókból a lehető legfinomabb! Az egész így is egy óra alatt megvolt! Tovább   
Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Ez a britek hagyományos fehér kenyere, persze nálam nem fehér, és mivel már sokadjára készítem, most magok is kerültek bele. Számomra egy kis pikantéria, hogy a kenyérben olíva olaj is van, amit egész halványan lehet érezni a kész kenyéren is. Tovább    
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Házi almaecet Házi almaecet Az almaecet a leguniverzálisabb termék a konyhánkban. A megszokott 1O és 2O százalékos ecettől eltérően ez egy lágyabb hat százalékos ecet lesz. Tovább     
Sütőtök pite Sütőtök pite Egyik kedvencem ez a fantasztikus illatú, százféleképpen felhasználható zöldség. Én általában a körte alakú, ún. kanadai tököt preferálom, mert kisebb, kevésbé rostos, és könnyebben lehet vele bánni, mint a hatalmas, kerek tökökkel.  Tovább